byMarBha

Digital content designer

Jag är en driven och kreativ person med bred kompetens inom kommunikation, digital media och service. Vad som verkligen motiverar mig är mitt djupa intresse för att bevara och främja kulturell näring i samhället. Det är den passionen som har väglett mig genom min karriär och format mig till den målinriktade individ jag är idag.

Mitt engagemang i samhällsnyttiga insatser och att stödja människors utveckling är en central del av min identitet och min yrkesmässiga drivkraft. Jag tror starkt på att vara en positiv kraft för förändring och att skapa en meningsfull inverkan på samhället.

Jag har varit involverad i flera volontärprojekt och har arbetat med ideella organisationer för att bidra till olika kulturella evenemang, bildning och mänskliga möten.

Vit kaffekopp med skummad mjölk
Smyckeskrin och en orientalisk lyckta
Rosa näckros

”Jag har valt att sätta det konstnärliga och kulturella främst i mitt liv och har således hängivit mig till den kreativa och kulturella världen och utforskat den på olika sätt.”

Utöver några års konststudier i Los Angeles drömde jag om att utforska Indien med inget annat än en ryggsäck, några pennor och ett skissblock. Min tid i Indien har varit en skola i sig, en plats där jag har lärt mig att omfamna det oväntade och vara öppen för det okända. Jag har studerat konst i olika former och inspirerats av den rika konstnärliga traditionen och hantverket som är djupt rotat i landets kultur. Mina upplevelser har berikat min kreativitet och utvidgat min syn på världen.

Svävande matta med en stad omringad av elefanter på svävande klot
Trappor som leder bort mot nya erfarenheter
En svävande matta med 2 klot framför ett berget landskap och ett Taj Mahal liknande fort i bakgrunden.

” För mig är det viktigt att jobba med någonting som känns meningsfullt och som kan påverka och förbättra vårt samhälle. ” 

Mitt äventyr fortsatte in i den fängslande världen av indisk dans, och jag var en pionjär som introducerade Bollywood-dansen på den svenska kulturella kartan. Denna spännande resa ledde mig till samverkan med folkbildningen och studieförbunden. Mina år som kursledare resulterade i en blomstrande dansgrupp och ett varumärke. Jag blev plötsligt ledare för en dansensemble som underhöll och berörde publik överallt. Vi hade förmånen att utföra uppdrag för SVT, skapa scenproduktioner på prestigefyllda platser som Östasiatiska museet, spela in dansvideos och till och med undervisa företagsgrupper i indisk dans. Det var en period av kreativt arbete och meningsfull interaktion med en bred publik, och jag är tacksam för möjligheten att ha fått påverka och sprida glädje genom dansen.

Efter att ha uppnått befintliga mål och hunnit fundera över nya utmaningar, beslutade jag mig för att rikta min kreativitet mot den digitala världen. Jag omvandlade mitt intresse till en profession genom att utbilda mig till Digital Content Designer. Under denna resa upptäckte jag att min passion låg i att använda min kompetens för att skapa meningsfulla bidrag inom kulturella och samhällsrelaterade projekt.
Idag är jag bl a aktivt engagerad i en ideell förening som driver Spånga Folket Hus. Detta kulturhus är en mångsidig mötesplats, en biograf och en central del av det lokala samhället. Jag är stolt över att vara en del av denna organisation och ser fram emot att fortsätta att bidra till dess mål och visioner.